LANGEDIJK - Bewoners uit de wijken Mayersloot en Westerdel in Langedijk zijn van ‘gas los’, sinds begin dit jaar de motoren uit het Warmte Overdrachtstation (WOS)zijn gehaald. De warmte komt nu rechtstreeks van de Bio-energiecentrale in Alkmaar. Om de inwoners hiervan bewust te maken, was er voor hen op zaterdag 22 september een open dag bij dit station.


Van gas los

Dagelijks lezen we erover in de media. We moeten af van de inzet van aardgas voor het verwarmen van onze woningen. Het mooie is dat de bewoners uit Westerdel en Mayersloot (aangesloten op ons warmtenet) al geen aardgas meer gebruiken voor de verwarming van hun woning. Zij zijn dus al ‘van gas los’. Hoe mooi is dat!

Verbinding
Enkele medewerkers van HVC leidden ruim 150 bezoekers rond door het WOS en beantwoordden vele vragen van de bezoekers. Ondanks dat het een winderige en ietwat kille dag was, was er constant toeloop van de wijkbewoners waar echt de verbinding gemaakt werd tussen HVC en de buurtbewoners. Soms leek het wel een buurtfeestje omdat veel mensen elkaar kenden.

Film en op de foto
Naast de rondleiding, kregen de bezoekers een lekker kop koffie of cappuccino en konden ze een film zien over het warmtenet (https://www.youtube.com/watch?v=s3kvqAj_HQE). Als herinnering kon men op de foto die ze meteen meekregen, hierop stond dat ze van gas los zijn.

Op 6 oktober is er een open dag voor de klanten warmte bij het Warme Overdracht Station in Heerhugowaard.