LANGEDIJK - Kunsteducatie Grote Broer is terug van nooit weggeweest! Want we gaven al eerder workshops op de basisschool hier in de regio, bijvoorbeeld op scholen in Heerhugowaard. Sinds 2001 zijn we al expert op het gebied van kunsteducatie en organiseren wij met veel plezier creatieve workshops met kinderen en andere activiteiten voor de basisschool. Altijd in overleg met leerkrachten, met veel aandacht voor groepsbinding en met oog voor het kind. Want uiteindelijk geloven wij heel erg in het vermogen van kunstonderwijs om kinderen dingen te leren die in het reguliere onderwijs niet aan bod komen. Maar dan moet je het natuurlijk wel goed doen!


Creatieve workshops met kinderen stimuleren groepsbinding

Wij besteden in al onze workshops op de basisschool veel aandacht aan groepsbinding. Een veilige sfeer in de klas waarin ieder kind zich onbezorgd kan ontwikkelen, is ontzettend belangrijk. Dat kinderen in stressvolle situaties niet goed kunnen leren, is bekend én begrijpelijk. Dat geldt natuurlijk ook buiten het kunstonderwijs, bijvoorbeeld tijdens reken- en taallessen. Maar de aard van die vakken leent zich niet goed om te werken aan groepsdynamiek, terwijl creatieve workshops met kinderen een fantastische tool zijn om te werken aan het functioneren van de groep. Spelenderwijs leren we de kinderen om samen resultaten te boeken, zich in te leven in de ander, elkaar aan te moedigen en met de hele klas successen te vieren. Het groepsgevoel dat tijdens zo'n workshop ontstaat, is van ongekende waarde en iets dat de klas na afloop met zich meeneemt.

Dit is er allemaal mogelijk met workshops op de basisschool

Zo divers als onze samenleving is, is het kunstonderwijs ook. Want uiteindelijk zijn kunst en cultuur natuurlijk een weerspiegeling van de maatschappij als geheel. Wij zorgen er dan ook voor dat ons cursusaanbod altijd up-to-date is. Natuurlijk hebben wij tijdloze activiteiten voor de basisschool in ons repertoire. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan verschillende vormen van dans, theater, beeldende kunst en muziek. Maar binnen die genres zoeken we ook altijd varianten op die aansluiten bij wat nú actueel is. Zo hebben we bijvoorbeeld workshops free running, soapacteren, graffiti en rappen. Maar we besteden ook aandacht aan digitale media. Bijvoorbeeld door met kinderen een vlog of een lipdub te maken. En ook techniek schuwen we in onze workshops niet. Zo gaan we aan de slag met Virtual Reality en maken we met stroomcircuits kunstwerken waarin onderdelen bewegen en lampjes branden. Want ook op het snijvlak van kunst en techniek valt een hoop te ontdekken!

Ervaren professionals die maatwerk leveren

Doordat wij al meer dan twintig jaar workshops voor kinderen ontwikkelen, hebben we een breed netwerk van kunstprofessionals door heel Nederland. Enthousiaste workshopdocenten uit alle denkbare disciplines en met een stevige ervaring met lesgeven aan kinderen. Zo kunnen wij kwaliteit garanderen: een workshop waarin niet alleen aandacht is voor de vaardigheid die centraal staat, maar je er als leerkracht ook zeker van kunt zijn dat al je leerlingen tot hun recht komen. Wij organiseren onze workshops dan ook altijd in nauw overleg met de school. Alleen zo kunnen we er zeker van zijn dat we precies het programma en het team meenemen dat aansluit bij de behoeften van jouw school en jouw leerlingen. Of je nou een specifieke wens hebt of juist geen idee waar je moet beginnen: wij denken met je mee.