OUDKARSPEL - Op basisschool Barnewiel in Oudkarspel werd gisteren lekker gesmuld. Van hun eigen taarten nog wel. Het had allemaal te maken met een bijzondere actie die zie organiseerden voor hun schoolgenootje Bas Visser (9). Bij Bas werd in oktober botkanker geconstateerd. Met de verkoop van de taarten probeerden de kinderen hem een steuntje in de rug te geven en geld op te halen voor Kika en Stichting Ambulance Wens.

Het hele proces is begonnen op het schoolplein. Bas was gevallen en brak zijn arm. Na het bekijken van de röntgenfoto zag de dokter een zwakke plek. Het bleek botkanker te zijn. Hij moet nu meerdere chemo's ondergaan om de ziekte te bestrijden en dat is enorm zwaar voor hem.

Lees ook: Moeder en zusje lopen Run for Kika voor ernstig zieke Bas: "Ik vind ze heel stoer"

"Omdat hij kinderkanker heeft, daarom doen we dit voor Bas", zegt een jongetje. "Ik hoop echt voor hem dat hij beter wordt en ik hoop dat door al dat geld ook andere kinderen beter kunnen worden", vult een ander hem aan.

De steun van zijn schoolgenootjes doet Bas goed. "Ze sturen elke dag een kaart naar mij toe en er komen heel veel vrienden steeds bij mij thuis", zegt Bas opgetogen. "Ik vind het heel erg aardig, dat ze dit allemaal voor mij doen", doelt hij op de taartenactie.