NOORD SCHARWOUDE - Op zaterdag 26 januari, 2019 vindt bij Café-zalencentrum Concordia het pokerkampioenschap van Noord-Scharwoude plaats. De winnaar is de Poker Kampioen van Noord-Scharwoude en de beste spelers halen de landelijke finales van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). Verspreid over heel Nederland worden er 150 lokale pokerkampioenschappen gespeeld. Het evenement trekt dit seizoen naar verwachting meer dan 10.000 deelnemers. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is daarmee het grootste pokerkampioenschap van Nederland. Elke pokerliefhebber kan eraan meedoen, want deelnemen kost slechts €12,50.

Wat kun je winnen?
De speellocatie wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de woonplaats te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel ‘Poker Kampioen van Noord-Scharwoude’ dragen en krijgt bovendien een mooie beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Tijdens de landelijke finale krijgen spelers de kans om een sponsorcontract te verdienen. De organisatie loopt rond om spelers te “scouten” die met Team ONK Poker mooie (inter)nationale toernooien kunnen spelen. Zo wist Ruurd Nauta vorig jaar meer dan €30.000 te winnen door het sponsorcontract.

Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

Laagdrempelig toernooi.
Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website onkpoker.nl inschrijven. Het kost iedere deelnemer slechts twaalf euro vijftig aan inschrijfgeld om mee te doen. “Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi in een professionele setting te spelen”, zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De voorronde in Noord-Scharwoude begint om 19:30 uur.
Word jij de Poker Kampioen van Noord-Scharwoude?