LANGEDIJK - Je eigendommen zijn je natuurlijk dierbaar en als je schade hebt aan spullen in huis dan baal je ontzettend. Soms is het gewoon pech, maar soms kun je schade voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat je spullen optimaal beschermd zijn? Met deze tips kun je voorkomen dat je eigendommen kapotgaan. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een goed alarmsysteem woning, of het aanbrengen van extra opbergruimte voor breekbare spullen. In dit artikel vind je manieren om ervoor te zorgen dat jouw spullen veilig zijn.

Een veilig gevoel
Een van de handigste manieren om je spullen te beveiligen is door het plaatsen van een alarm in huis. Je hebt op dit gebied veel mogelijkheden. Met een moderne digitale alarminstallatie woning kun je al je spullen beveiligen met camera’s, bewegingssensoren en alarmsystemen die ervoor zorgen dat indringers snel op de vlucht slaan. Zo voorkom je dat er iets gestolen wordt of beschadigd raakt. Deze alarmsystemen hebben vaak een bijbehorende app waarop je - als je niet thuis bent - ook je woning in de gaten kunt houden.

Zet je spullen buiten bereik van kinderen en huisdieren
Heb je jonge kinderen of huisdieren? Door het spelen en rondrennen kunnen je dierbare spullen al snel sneuvelen. Ongelukjes gebeuren soms nu eenmaal, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat de schade hoog oploopt. Zet alle losse breekbare spullen hoog en veilig neer, buiten handbereik van de kleintjes. Het kan handig zijn om extra opbergruimte aan te schaffen, zoals losse kasten of planken hoog aan de muur. Zorg er ook voor dat je apparatuur als je laptop of tablet altijd netjes opruimt zodat hier niets mee kan gebeuren.

Zorg voor optimale brandpreventie

Je spullen kunnen ook schade oplopen door brand. Zorg er daarom voor dat je maatregelen neemt om brand te voorkomen. Een brand kan namelijk op verschillende manieren ontstaan. Met deze slimme tips kun je gemakkelijk zorgen voor extra brandveiligheid in huis:

● Hang rookmelders op elke verdieping in huis op en plaats een extra melder in de slaapkamer.
● Blaas kaarsen altijd uit wanneer je de kamer verlaat.
● Laat pannen nooit zonder toezicht op het vuur staan.
● Houd je afzuigkap goed schoon.
● Laat geregeld onderhoud uitvoeren aan de cv-ketel.
● Schaf een brandblusser en blusdeken in huis te hebben, voor het geval er toch een keer een vlam in de pan raakt.
● Laat je elektronische apparatuur niet te lang op stand-by staan, maar zet deze het liefst helemaal uit.