NEDERLAND - De laatste dagen van juni 2021 zullen wisselvallig worden. Door buien die vandaag al vanuit het zuiden passeren en een naar het noorden draaiende wind zal het de komende dagen natter en koeler zijn. Vanaf donderdag, 1 juli dus, lijkt het weer rustiger te worden en gaat men daarna in de richting van een stabiele zomerweek.


Zondagavond en in de nacht naar maandag zullen er vanuit het zuiden van het land buien ontstaan met enkele stevige windstoten. Dit kan plaatselijk gepaard gaan met veel regen en onweer . Overigens valt de regen niet door het gehele land. Het noorden kan het nog wel eens droog houden. Maandag overdag kan het met name in het binnenland warm en broeierig aanvoelen. Aan de kust en in het noorden brengt de wind wat verkoeling.

Die verkoeling zet door op dinsdag als de wind uit het noordwesten gaat komen. De kans op buien met lokaal onweer is daarbij aanwezig. Ook nu kan het op meerdere plaatsen in korte tijd flink nat worden. De temperatuur zal tussen de 20 en 22 graden liggen.

Woensdag wordt het nog koeler en komt het langs de kust en in het noorden zelfs niet boven de twintig graden. Wel neemt de buienkans wat af en wisselen zon en bewolking elkaar af.

Op donderdag 1 juli voelt het ook nog fris aan voor de tijd van het jaar, maar zijn de meeste buien inmiddels voorbij. Bij een matige noordenwind zal het rondom de twintig graden zijn.

Vanaf vrijdag laat de zon zich weer wat vaker zien in een mix met wolken. De temperatuur zal dan ook een paar graden oplopen en in het binnenland gaan we dan alweer richting 23,24 graden.

Het volgende weekend en ook de dagen erna lijkt het stabiel zomerweer te worden met een zelfde constante temperatuur van 23 tot 25 graden waarbij de zon zich steeds vaker laat zien.