NEDERLAND - Waar oktober op zijn eind loopt lijkt het toch een prachtige herfstweek te worden. Op maandag zijn er nog talrijke buien, maar hoe verder in de week hoe vaker het droog is met ook regelmatig zonneschijn. Lokaal kan het zelfs boven de twintig graden uitkomen, hetgeen vrij uniek is voor eind oktober.


Maandag trekken er enkele buien over het land, mogelijk met een klap onweer. Tussendoor wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Er staat met name aan de kust een harde tot krachtige zuidwestenwind. (windkracht 6 à 7). Ook boven land is de wind soms vrij stevig met windkracht 5. Het wordt maximaal 16 tot 19 graden.

Op dinsdag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af met soms nog een lichte bui. De zuidwestenwind neemt wat in kracht af en de temperatuur komt uit op 16 of 17 graden.

De dagen daarna komt met een zuidelijke wind nog warmere lucht onze kant op. Woensdag kan het in het zuiden alweer 20 graden worden met regelmatig ruimte voor de zon en overwegend droog weer.

Donderdag wordt het waarschijnlijk nog wat warmer met misschien wel 22 of 23 graden in Limburg. Zelfs in het noorden kan dan de 20 graden worden aangetikt. Ook dan blijft het meestal droog met regelmatig ruimte voor de zon.

Op vrijdag volgt een soortgelijke dag waarbij de zuidelijke wind mogelijk iets in kracht toeneemt, maar het nog altijd zeer aangenaam is met 20 graden of meer.

In het laatste weekend van oktober gaat de temperatuur iets naar beneden tot een graad of 18, wat nog altijd prima is voor de tijd van het jaar. Ook dan lijkt het vooralsnog grotendeels droog te blijven.