ZUID SCHARWOUDE - Het afgelopen weekend is weer het jaarlijkse Langedijker Koolschaaktoernooi in café de Schelvis te Zuid Scharwoude gehouden. In twee groepen van ieder ca 15 deelnemers is er in 7 ronden gestreden om de Wim Kaan bokaal. Voor de 10e keer is er nu gestreden om deze bokaal, waarbij deze editie gelijk viel met het 85 jaar bestaan van schaakvereniging Schaakmat.

He uiteindelijke winnaar in groep 1 is geworden Roel Bakker uit Sint Pancras. De beker werd op zaterdagmiddag uitgereikt door Frits Westerkamp, voorzitter van de sponsor "Stichting Lief Langedijk". Als tweede in deze groep is geëindigd de winnaar van de 2017 editie Chris Brinkhuis.

In groep twee is bovenaan geëindigd Frans Scholtes met als tweede Jaap Landman. Naast het reguliere schaaktoernooi is er ook een snel schaak competitie gehouden. Na een spannende strijd is hier Arjen van Verseveld de winnaar van geworden met Andre Beemsterboer als goede tweede. Zoals gebruikelijk is het toernooi hierna afgesloten met een gezamenlijke zuurkoolmaaltijd, waarbij de deelnemers aangeven alweer uit te kijken naar de editie van 2020.