LANGEDIJK - Afgelopen oktober begon in Zaandam de enthousiaste groep van Daphne Bruineberg Productions aan Disney's High School Musical. Vanaf dat moment zijn zij iedere week in Basisschool de Windroos te vinden in voorbereiding op 18 en 19 mei. Met de eindstreep in zicht begint de voorstelling steeds meer vorm te krijgen. 'We hebben nu alles staan, het is tijd om de voorstelling nog verder uit te diepen!' aldus regisseur Daphne Bruineberg.

High School Musical is een verhaal over anders durven zijn en je dromen na te durven streven. East high is in rep en roer als Troy (Kai Brasdorp), de aanvoerder van het basketbalteam, samen met de verlegen studiebol Gabriella, besluit om in de schoolmusical te willen gaan spelen. De vaste groepjes Atleten, Brainiacs en Tonelo’s maken allerlei plannen om het paar uit elkaar te houden. Geven Troy en Gabriella gehoor aan de groepsdruk of lukt het hun om hun dromen waar te maken?

Door de projectmatige aanpak van Daphne Bruineberg Productions komen de deelnemers uit de gehele regio Zaandam en Amsterdam, maar ook uit West Friesland. Hierdoor is de kwaliteit van de groep erg hoog. Het motto van de voorstelling sluit hier naadloos bij aan: Samen staan we sterker! De Langedijker Lars van der Meer neemt de rol van Ryan Evans op zich, broer van het populairste meisje van de school. Dat Lars de muziek in wil is wel duidelijk, hij zit inmiddels in het eerste jaar van het conservatorium aan de HKU (Docent Muziek).

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de voorstellingen op 18 en 19 mei 2018 in het Zaantheater, Zaandam. Aanvang avondvoorstelling 19:30 uur en matinee 15:00 uur. Kaarten kosten €17,50,- per stuk en zijn te bestellen via www.bruineberg.nl