SINT PANCRAS - Het doel van de spreekbeurt was om de leerlingen iets te vertellen over zwerfafval en Plastic Soup, de gevolgen en het verzinnen van oplossingen in de eigen omgeving.

Daar zijn een aantal ideeën ontstaan om onder de aandacht te brengen. De klasgenoten, juf Hester en een aantal ouders hebben Lisa geholpen met het opruimen van het zwerfafval. De opbrengst was een aantal volle vuilniszakken.
De Plastic Soup Foundation heeft een flyer en mooie ansichtkaart beschikbaar gesteld om de kinderen te bedanken voor deze actie.

Samen met EKOPLAZA uit Alkmaar hebben zij een actie bedacht om op een leuke manier kinderen te laten kennismaken met een herbruikbare drinkbeker.

Deze kunnen de kinderen op School gebruiken tijdens de pauze maar ook thuis en bij de sportvereniging.De prikstokken die gebruikt zijn bij deze actie zijn door de Gemeente Langedijk beschikbaar gesteld.

Met het gebruik van een herbruikbare fles zoals de Dopper wordt o.a. de plastic soep in de oceanen tegen gegaan. De Dopper kan namelijk, in tegenstelling tot PET flessen, steeds opnieuw gebruikt worden. Daarnaast gaat er per verkochte Dopper 5% naar diverse goede doelen. Met behulp van deze projecten worden waterpompen en veilige sanitaire voorzieningen aangelegd.

Als het aan Dopper ligt leven we straks in een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verminderen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater.