ALKMAAR – Een snellaadpunt van McDonald’s en Vattenfall is vandaag in gebruik genomen bij McDonald’s restaurant Alkmaar Oost. Binnen een half uur kunnen elektrische rijders hun auto opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens. Even genieten van een ontbijtje, een kop koffie, wat e-mail wegwerken, én weer op pad.


Het beste van twee werelden: het gemak, de services en bereikbaarheid van McDonald’s, verenigd met de 50 kW snelladers van Vattenfall. Expertise en schaalgrootte komen zo mooi samen, om in de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland te kunnen voorzien. Binnen drie jaar zal op alle McDonald’s locaties met een McDrive tenminste één snellaadpaal met twee laadpunten staan. Met deze stap geeft McDonald’s invulling aan de doelstelling om alle restaurants duurzamer te maken.

Melvin Pach, Director Operations van McDonald’s Alkmaar: “We zijn heel blij met de toevoeging van deze snellaadpaal met twee laadpunten hier bij Alkmaar Oost. Dagelijks komen veel automobilisten langs ons restaurant die als eindbestemming Alkmaar hebben of juist op doorreis zijn naar andere bestemmingen. Nu kunnen ook hier alle elektrische rijders na een bezoek aan het restaurant binnen een half uur weer hun weg vervolgen.” Het snellaadpunt bij Alkmaar Oost is het vijfentwintigste snellaadpunt dat nu werd geplaatst bij een McDonald’s restaurant.

Over McDonald’s Nederland
Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 20.000 medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 252 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.


Over Vattenfall
Vattenfall heeft ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. Op deze publieke laadpunten vinden maandelijks meer dan 90.000 laadsessies plaats, goed voor 10 GWh groene stroom en 50 miljoen emissievrije kilometers. Daarnaast stimuleert het bedrijf ook het gebruik van elektrische voertuigen door de eigen medewerkers. Vattenfall wil het totale wagenpark overschakelen op elektrische voertuigen. In Zweden, Nederland en Duitsland worden in een tijdsbestek van vijf jaar meer dan 3.500 personenauto’s en bedrijfsvoertuigen – waarvan 750 in Nederland – vervangen door elektrische alternatieven. Vattenfall heette tot 2019 Nuon.