OUDKARSPEL - De schadeverzekeraar uit het Noord-Hollandse Oudkarspel werd in 2017 door onafhankelijke adviseurs alweer voor de 11e keer op rij uitgeroepen tot beste particuliere verzekeraar.

Dit vertrouwen betaalde zich uit in een record aantal nieuwe verzekeringsaanvragen ter waarde van 45 miljoen euro. Na aftrek van geroyeerde verzekeringen resteert een groei van ruim 26 miljoen euro, waardoor de verzekeraar met rasse schreden de 300 miljoen euro grens nadert (294 miljoen premie, 1,7 miljoen polissen).

Directievoorzitter Lex Verëll is niet alleen blij met de fraaie omzetcijfers, hij is met name trots op de hoge eindklant tevredenheid. “Met een NPS van 62 (in rapportcijfers een dikke 9) hebben we de zaak samen met lokale adviseurs echt goed op de rit. Bovendien mogen wij door het uitblijven van grote schade-evenementen (zoals de hagelschade in 2016) een mooie technische winst noteren (32 miljoen tegenover 16,6 miljoen in 2016). Voeg daarbij de stijgende beurskoersen die voor een fikse aanwas in het vermogen bijdragen en je mag spreken van een heel mooi jaar.”

“Momenteel zijn wij heel druk met de implementatie van een geheel nieuwe IT omgeving, waarbij wij de laatste technologieën toepassen om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de snel wijzigende wensen van verzekerden. Met name mobiele communicatie en verdergaande digitale processen moeten zorgen voor een nog betere klantbeleving van adviseur en verzekerden. Een hele opgave gelet op de huidige hoge waardering”, besluit Verëll.

Nh1816 Verzekeringen is dit jaar opnieuw genomineerd als beste schadeverzekeraar in het Adfiz prestatie onderzoek.