BROEK OP LANGEDIJK - Ook dit jaar dingt het museum BroekerVeiling weer mee naar de prijs voor Leukste uitje van Noord-Holland, jaarlijks georganiseerd door het Land van ANWB. Tot 3 november 2019 kunnen zowel leden als niet-leden een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete uitje.


De jaarlijkse stemming van het Land van ANWB wordt dit jaar al voor de tiende keer gehouden. Was van oudsher de stemming alleen voor het leukste uitje van heel Nederland, in de loop der jaren zijn daar twee categorieën bij gekomen. Zo kan men nu ook stemmen voor het leukste uitje over de grens, en het leukste uitje per provincie. Bij deze laatste categorie is museum BroekerVeiling kandidaat voor de provincie Noord-Holland. De uitjes worden gewaardeerd door een cijfer te geven voor een vijftal criteria: aanbod, faciliteiten, personeel, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer.

Er is geen geldprijs verbonden aan het winnen van de verkiezing, maar wel eeuwige roem en daar is het het museum vooral om te doen. Zodat nog meer mensen bekend raken met het prachtige museum in Broek op Langedijk. “We maken het nog regelmatig mee dat bezoekers aan het eind van hun bezoek aan de balie vol verbazing komen vertellen dat ze niet begrijpen hoe het kan dat ze niet wisten dat dit zo’n verrassend en interessant museum is!” aldus Ron Karels, trotse directeur van Museum BroekerVeiling.

In een eerdere editie won museum BroekerVeiling al eens Brons in de categorie Leukste Uitje van Noord-Holland, en voor de tiende editie van de verkiezing dit jaar hoopt men weer in de prijzen te vallen.

Stemmen kan via de link op de website: www.broekerveiling.nl/leuksteuitje.