NEDERLAND - Het natste en koudste Pinksterweekend sinds jaren krijgt voorlopig nog een vervolg. Het ziet er naar uit dat ook 2e Pinksterdag nat en koud wordt, met zelfs kans op onweer en hagel. In de dagen erna zit er nauwelijks verbetering. Pas tegen het eind van de week zien wij droger weer waarbij ook de temperaturen stijgen.


Maandag, 2e Pinksterdag, begint al met buien en hoewel die naar het oosten wegtrekken is dit niet van lange duur. In de middag vormt zich namelijk een nieuw buienfront met stevige regen en op meerdere plekken hagel en onweer. In het westen komt tussen de buien door af en toe de zon tevoorschijn. Bij een zuidelijke wind wordt het tussen de 12 en 15 graden.

Dinsdag draait de wind naar het westen en wordt soms krachtig. Ook nu vallen er regelmatig buien en opnieuw komt hier onweer in hagel in voor.

Ook woensdag trekken er vanuit het westen buien over het land, met soms flink wat regen Ook nu zal de temperatuur niet boven de 15 graden komen.

Vanaf donderdag is er een lichte verbetering. De wind neemt in kracht iets af evenals de buienkans. Plaatselijk kan nog wel wat regen vallen en met een gemiddelde temperatuur van 13, 14 graden is het nog steeds fris voor de tijd van het jaar.

Daar komt hopelijk vrijdag verandering in. Zoals het er nu naar uit ziet wordt dit een droge dag met nauwelijks wind, komt de zon vaker tevoorschijn en gaan de temperaturen richting de 17,18 graden.

In het weekend kan er nog wel een lokaal buitje vallen en draait de wind richting noordwesten, maar ook dan ziet het er naar uit dat er stabieler en rustiger weer op komst is waarbij de temperaturen tussen de 16 en 20 graden komen te liggen.