LANGEDIJK - Op 22 juli 2018 start de nieuwe dienstregeling van Connexxion voor het openbaar vervoer. Met name in Broek op Langedijk en Sint Pancras zijn er belangrijke wijzigingen. Een aantal bushaltes wordt helaas opgeheven. Maar voor de resterende bushaltes worden juist meer reismogelijkheden geboden. Ook worden er nieuwe schonere dieselbussen en vanaf december zelfs elektrische bussen ingezet.


Lijn 9/169: Alkmaar Station – Broek op Langedijk – Zuid-Scharwoude – Noord-Scharwoude – Oudkarspel

Lijn 9 rijdt straks onder een ander nummer: lijn 169. De route blijft wel hetzelfde en volgt een snelle route naar station Alkmaar. Het aantal bussen in de ochtend- en middagspits wordt na de zomervakantie verhoogd tot vier keer per uur. Ook begint de busdienst op werkdagen vroeger en wordt er ’s avonds langer doorgereden, met name op zondag.

Lijn 10: Alkmaar Station – Oudorp – Sint Pancras
Lijn 10 rijdt straks alleen nog op het traject van station Alkmaar via Oudorp naar Sint Pancras. Bij het Kerkplein keert de bus en rijdt weer terug naar Alkmaar. Er rijdt dus geen bus meer tussen Sint Pancras, Broek op Langedijk en Heerhugowaard. De bushaltes van lijn 10 in Broek op Langedijk vervallen. Connexxion heeft aangegeven dat er te weinig passagiers instappen. Op het resterende deel van lijn 10 tussen Sint Pancras en Alkmaar rijden straks juist meer bussen. Overdag één keer per uur en in de ochtend- en middagspits uitgebreid tot twee keer per uur. Ook ‘s avonds en in het weekend rijdt de bus weer, zonder hiervoor te hoeven reserveren.

Meer informatie
Ook in de rest van Noord-Holland-Noord zijn er diverse wijzigingen. U kunt hierover meer lezen op www.connexxion.nl/overal. Hier zijn ook de exacte tijden en routes te bekijken. Connexxion rijdt in opdracht van de provincie Noord-Holland.