We horen het tegenwoordig steeds vaker terugkomen, de werkplek of de ruimte waar veel mensen komen moet er sfeervol en inspirerend uitzien. Dan is natuurlijk maar net de vraag wat dat nou precies betekent.

Op scholen voor jong en oud worden ruimtes gezelliger en sfeervoller gemaakt. Zeker met de vele telefoonverboden die op steeds meer scholen gaan gelden, wordt dit een belangrijker aspect. Een inspirerende ruimte om te kunnen studeren of juist gezellig samen te kunnen kletsen.

Net als in bibliotheken zien we steeds meer vormen van wandbekleding terugkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan airtex. Dit is behang dat je naadloos en eenvoudig kunt plakken. Het heeft een matte uitstraling en is waterafstotend. Daarnaast is het UV-bestendig waardoor verkleuring door zon of andere lichtbronnen wordt voorkomen.

Promoot jouw inspirerende plek!

Communiceer met jouw doelgroep dat je zo’n inspirerende werkplek bezit. Of je nou een gezellig koffietentje bent of wat verder bij de grote wegen verstopt zit met een leegstaand kantoor, je wilt laten weten dat je bestaat. Uiteraard kan je dit doen door jezelf online vindbaar te maken, maar ook met opvallende raamstickers! Door deze stickers op de ramen te plakken laat je zien wie je bent en wat er allemaal bij jullie te doen is. Uiteraard kan dit ook zijn dat specifieke ruimtes te huur of te koop zijn. Maar ook een gezellige of juist rustige maar inspirerende werkruimte zien we steeds vaker terugkomen.

Een sfeervolle plek

Wellicht is de meest gestelde vraag wel wat nou precies een sfeervolle plek is. Dat is natuurlijk lastig te zeggen, omdat het per persoon verschillend is. Maar de ervaring leert wel dat er een aantal manieren zijn om een plek sfeervoller te maken. Denk maar eens aan de volgende tips;

 • Wissel stoelen in voor zitzakken;
  Door een ware lounge te creëren waar je gezellig kunt zitten, ook wel chillen genoemd, zorg je direct voor een informele sfeer. Het moet uiteraard wel passen, maar over het algemeen oogt het minder zakelijk.

 • Inspirerende quotes of afbeeldingen aan de muur;
  Dit is zeker een persoonlijk dingetje, want bij sommige sportscholen staan nog wel eens bijzondere quotes op de muren. Maar je kunt ongetwijfeld inspirerende teksten verzinnen die relevant zijn voor jouw plek. Hetzelfde geldt eigenlijk voor afbeeldingen of kunst aan de muur.

 • Ga voor groen!
  Het is zo makkelijk, maar een aantal mooie bloemen of planten in jouw omgeving geven sfeer en uit onderzoek is gebleken dat meer groen op kantoor ervoor kan zorgen dat de hoeveelheid lichamelijke stress vermindert en het geluksgevoel toeneemt.


  Zo zie je dat je met een aantal slimme tweaks een inspirerende (werk)plek kunt creëren voor jong en oud! Schroom niet om (lokale) samenwerkingen aan te gaan om deze ruimte van de nodige upgrades te voorzien.