NEDERLAND - Er kunnen in de komende week een paar hele prettige herfstdagen tussen zitten waarbij het de moeite loont om een stukje te gaan fietsen of in het bos te wandelen. Tot aan donderdag is het overwegend droog met regelmatig een zonnetje. Aan het eind van de week neemt de buienkans wel wat toe.


Maandag
zorgt een zuid- tot zuidwestelijke wind voor aanvoer van zachte lucht. In de ochtend maakt vooral het oosten nog kans op wat zonnige perioden, maar al vrij snel neemt de bewolking duidelijk toe en aan het einde van de ochtend gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. In het zuidoosten kan het wel 20 à 21 graden worden, elders blijft de temperatuur steken op 17 tot 19 graden. Deze temperaturen zijn vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Op dinsdag trekken de laatste buien 's ochtends weg en volgt een overwegend droge dag met regelmatig ruimte voor de zon. De wind is zwak en draait tijdelijk naar het noorden waarmee er wat frissere lucht het land binnen stroomt. Het wordt maximaal 14 tot 17 graden.

Vanaf woensdag komt de wind uit het oosten en daarmee zal droge lucht worden aangevoerd. Het blijft dan ook droog met regelmatig ruimte voor de zon en na een frisse nacht komen de temperaturen uit op 13 tot 16 graden.

De donderdag begint waarschijnlijk nog fris met brede opklaringen, maar in de loop van de dag komt van het zuiden uit bewolking dichterbij met in de middag kans op een lokale bui. Het wordt maximaal zo'n 15 tot 17 graden.

Vanaf vrijdag daarna draait de wind weer naar het zuidwesten en komt zachtere lucht onze kant op met op vrijdag mogelijk 20 graden in het zuidoosten van het land. Wel neemt de kans op neerslag duidelijk toe en heeft de zon het moeilijk. Ook kan het soms stevig waaien, aan de kust zelfs windkracht 4 of 5.

De buien zetten waarschijnlijk door naar het weekend waar het ook weer wat koeler aanvoelt met zo'n 14, 15 graden.