OUDKARSPEL - Van de 82 deelnemers waren er in Cafe de Knip op zaterdag avond 31 maart nog 16 kanshebbers over voor de titel en de, dit jaar voor het eerst ingestelde, Peter Schröder trofee. De loting had meteen de twee deelnemers met de hoogste moyennes (John Nolten en Giel Bruin) tegenover elkaar gezet. Het werd een spannend partij die door de missende acquit van Giel werd beslist.

Nico Heidsma was als thuisspelende biljarter goed bezig, hij versloeg op weg naar de finale zijn tegenstanders ruim binnen twintig beurten zonder weinig ruimte te geven alleen in de halve finale tegen Wim Hink moest hij van een achterstand terug komen. Ook de kampioen van Waarland Sven van der Fluit had zijn zinnen op de titel gezet, hij gaf Rob Zutt geen kans en versloeg daarna ook John Nolten. Daarna kwam Sven in de halve finale Remy de Jong tegen die in kwartfinale al ontsnapt was tegen Rick Schuyt op 1 puntje. Remy leek de hele avond de tactiek te hebben om zijn tegenstander voor te laten gaan, te wachten op een dipje en dan met een serie de partij uit te maken. Sven stond dan ook stevig voor tot Remy het op zijn heupen kreeg, ondersteund door de support van de zijkant, draaide in twee beurten de partij om en plaatste zich voor de finale tegen Nico Heidsma.

In de finale weer hetzelfde beeld, Nico ging stevig van start, moest na 7 beurten nog maar 4 caramboles maken terwijl Remy net op de helft was. Nico miste echter vier beurten op rij en Remy trok de zege naar zich toe met twee flinke series.

Einduitslag:

  1. Remy de Jong

  2. Nico Heidsma

  3. Sven van der Fluit

  4. Wim Hink