OUDKARSPEL - In de week van 22 januari tot vrijdag 2 februari tussen 7:00 en 18:00 uur worden er werkzaamheden aan het riool uitgevoerd op de Ambachtsdijk in Oudkarspel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Insituform rioolrenovatietechniek. Het kan enige geluids- en geuroverlast met zich meebrengen, de geur kan lijken op een soort gaslucht. Op voorhand al excuses daarvoor.

Het hoofdriool bij u in de straat wordt gereinigd, geïnspecteerd en eventuele obstakels in het riool worden verwijderd. Tevens worden de inlaten op het riool ingemeten. Aansluitend wordt er een nieuwe “binnenkous” in het riool gebracht om deze weer op de oorspronkelijke sterkte te brengen. Er wordt voor deze werkzaamheden gebruik gemaakt van groot materieel, zoals vracht- en zuigauto’s. Dit kan zorgen voor enige geluidsoverlast. De kous is van het naaldvilt of een glasvezel type, de uitharding daarvan geschiedt middels warm water of stoom en UV licht. Hierbij kan enige geur overlast ontstaan, deze geur lijkt op een soort van gaslucht. Deze geur wordt veroorzaakt door styreen, een van de bestanddelen van de kunsthars, die wordt gebruikt om de kous uit te laten harden.

De reiniging-, inspectie-, freeswerkzaamheden en kousrenovatie zullen worden uitgevoerd in de periode van 22 januari tot en met vrijdag 2 februari 2018 tussen 07:00 uur en 18:00 uur.

De reiniging en inspectie zal niet gelijktijdig met de freeswerkzaamheden en het inmeten van de inlaten kunnen worden uitgevoerd. Dit betekent dat de riolen 2 keer in de bovengenoemde week worden gereinigd. Aansluitend wordt de kousrenovatie uitgevoerd.

In sommige gevallen kan door deze werkzaamheden in het gemeentelijk riool enige overlast in uw woning ontstaan. Dit kan bestaan uit het opborrelen/opspatten van water uit de afvoeren van het toilet, douche, bad, gootsteen en schrobputjes. Om deze mogelijke klachten te voorkomen adviseren wij u om op de hierboven genoemde aangekondigde dagen van de werkzaamheden het volgende te doen:

  • Sluit de deksel van de toiletpotten en verzwaar deze door middel van een gewicht zoals een emmer met water;
  • Dicht de afvoerroosters van bad, douche, gootsteen en schrobputje af door bijvoorbeeld een natte doek of afvoerdop.

Na afloop van onze werkzaamheden is het raadzaam dat u, in verband met eventuele stankklachten, de zwanenhalzen weer vol laat lopen met water en de toiletten een keer door te spoelen. Hierna zijn de stanksloten weer in werking.

U kunt in de tussentijd wel alles gewoon blijven gebruiken.

Verder zullen wij ons uiterste best doen om het ongemak tot een minimum te beperken.

Voor meer informatie en vragen, kunt u 24/7 contact opnemen met de heer Jörgen Nordsiek, uitvoerder 06 21996683