DE BILT - Na een weekend met enkele buien lijkt het op weg naar de Pinksteren een rustige en stabiele lenteweek te worden. Op maandag is het sommige plaatsen nog koel, maar de rest van de week zullen de temperaturen op twintig graden of zelf iets hoger liggen met een stralend zonnetje.


Maandag begint al met een fraai voorjaarszonnetje. Waar er in landinwaarts nog wel wat stapelwolken zijn wordt het langs de kust in de middag zelfs stralend. Met een matige wind uit het noordwesten is het prima te doen. De temperatuur zal net onder of net boven de 20 graden liggen.

De nacht naar dinsdag wordt wel koel met slechts een paar graden boven nul. Overdag schijnt de zon pittig door de sluierbewolking heen en de temperatuur blijft iets boven de 20 graden. Aan de kust kan het 's middags wel wat koeler worden door een zeewind.

Ook woensdag is het zonnig en rond de twintig graden, waarbij het in het zuiden wat warmer is. Ook donderdag en vrijdag wordt het zonovergoten. Vanaf vrijdag draait de wind naar het oosten en gaat de temperatuur ook nog een paar graden naar boven.

De vooruitzichten voor het Pinksterweekend zijn dan ook mooi en de verwachting is dat deze zonnig zullen verlopen met een temperatuur tussen de 21 en 25 graden.