LANGEDIJK - Op vrijdag 15 juni 2018 is het Internationale dag tegen Oudermishandeling, Steunpunt Veilig Financieel Ouder Worden wil initiatief tonen dat moet bijdragen aan een solide netwerk voor ouderen.


Door de toenemende kwetsbaarheid van de groep ouderen, zorgde dat ervoor dat een aantal hulpverleners in en rond Langedijk een lokale Alliantie oprichtte genaamd 'Steunpunt Veilig Financieel Ouder Worden', de hulpverlening van de lokale bewoners is erg van belang.

Het doel van het Steunpunt is om samen te werken en een groot netwerk te creëren, om gezamenlijke financiële uitbuiting tegen te gaan komen de deelnemers die elk hun eigen functie hebben van Steunpunt Veilig Financieel Ouder Worden maandelijks bij elkaar. In deze bijeenkomst bespreken zij alles over hun contacten met hun doelgroepen.

Bij elke vergadering staat één organisatie centraal, de deelnemer van deze organisatie bereidt casussen voor en vertelt iets over zijn werkveld.
Op deze manier leren de deelnemers elkaars organisatie, de werkzaamheden en de toegevoegde waarde daarvan goed kennen.

Steunpunt Veilig Financieel Ouder Worden wil ouderen, organisaties, families en andere betrokkenen de kennis bieden om zo nodig professionele hulp in te schakelen.

Om meer aandacht te vragen voor oudermishandeling heeft Steunpunt Veilig Financieel Ouder Worden tijdens de Internationale dag tegen Oudermishandeling een braderie op gezet waar u van harte welkom bent.
Deze braderie vindt plaats op 15 juni 2018 op Marktplein 1, 1721 Broek op Langedijk

Tijdens deze dag zijn er een aantal verschillende activiteiten, er is de braderie, een workshop, u ontvangt een goodie bag en tot slot is er een prijsvraag waar u aan mee kunt doen.

Vergeet niet om deze dag in uw agenda te zetten om even langs te komen.