NEDERLAND - De komende dagen zijn er volop kans op buien, soms met veel regen en onweer in korte tijd. Met name op dinsdag en woensdag kan het wel eens flink gaan regenen. Daarna vormt zich een droger zonbeeld, met meer zonuren en een verhoogde temperatuur.


De maandag begint op veel plaatsen nog wel goed, maar in de middag vormt zich een steeds groter wordend wolkendek boven het land waaruit al enkele buien kunnen ontstaan. Waar het in het westen van het land zo'n 22 graden wordt daar gaat het elders in het land richting de 25 graden en voelt het broeierig warm aan.

Dinsdag wordt het iets minder warm en voert de bewolking de boventoon. Bij een matige noordwestenwind kan er plaatselijk veel regen vallen.

Ook de woensdag geeft nog een beeld met veel bewolking en enkele stevige buien. De temperatuur ligt daarbij rond de 20 graden. Naarmate de dag vordert komen er iets meer zonnige momenten.

Vanaf donderdag lijken de meeste buien verdreven. De nog altijd matige noordwestelijke wind en een zonnetje zorgt door het hele land voor temperatuur tussen de 20 en 24 graden, hetgeen normaal is voor de tijd van het jaar.

Vrijdag komt de zon nog wat vaker tevoorschijn en kan men zich opmaken voor een zomers weekend. Op zaterdag en zondag gaan we waarschijnlijk alweer richting de 25 graden en waarschijnlijk zet dat beeld door in de daaropvolgende week.