NEDERLAND - Het wisselvallige weer waarin zon, wolken en buien elkaar aflossen houdt nog zeker twee dagen aan. Op dinsdag kan het, met name aan de kuststreek zelfs even onstuimig worden. Daarna lijkt er zich stabiel zomerweer te vormen met temperaturen tussen de 20 en 24 graden.


Maandag begint rustig met verspreid over het land wolkenvelden en af en toe wat zon. Hier en daar kunnen een paar lichte buien ontstaan bij een temperatuur die varieert van 20 graden aan de kust tot 24 graden verder in het land.

Veel onstuimiger is het op dinsdag en dan met name langs de kustgebieden. De zuidenwind trekt aan tot minimaal windkracht 4 en langs de kust kunnen zelfs zware windstoten ontstaan. Dit kan tevens gepaard gaan met enkele flinke buien.

Op woensdag neemt de wind alweer in kracht af en tegelijk ook de buienkans. Sporadisch valt lokaal een drupje regen en wordt het tussen de 20 en 22 graden.

Hetzelfde weerbeeld gaat op voor de donderdag al kan de temperatuur dan in het noorden en langs de kust wel eens iets onder de 20 graden komen. Elders in het land wordt het zo'n 22 graden.

Vrijdag zijn er regelmatig wolkenvelden, maar verloopt de dag grotendeels droog. Ook nu zal de temperatuur rond de twintig graden schommelen.

In het volgende weekend ziet het er prima uit. Zaterdag kon het wel eens een zonnige dag en met een matige zuidwestenwind wordt het tussen de 21 en 24 graden. Ook de zondag en de week daarna lijkt deze stabiele lijn door te trekken.