NEDERLAND - Op 16 april lanceert New York Pizza voor het eerst, in samenwerking met ProVeg, twee veganistische pizza’s. Het is daarmee de eerste pizzaketen in Europa die landelijk veganistische pizza's gaat bezorgen. Om dit te vieren worden op de avond van de lancering overal in Nederland Vegan Pizza Nights georganiseerd. Honderden deelnemers beleven hoe lekker en leuk plantaardig eten kan zijn!

Meer dan 180 locaties
Wat is er nu leuker dan dit bijzondere moment met vrienden te vieren, en samen de veganistische pizza’s als eerste in Nederland te proeven? Dat vroeg ProVeg in hun speciaal aangemaakte Facebook event voor deze avond. Dit had als gevolg dat al meer dan 180 pizza-avonden werden geregistreerd overal in Nederland. ProVeg verwacht dat dit aantal de komende dagen nog verder zal oplopen, en er daarnaast nog veel pizza's zullen worden besteld buiten de geregistreerde feestjes. De organisatie rekent erop dat er minstens 1500 veganistische pizza’s zullen worden verkocht op de eerste avond.

“De vegan beweging is al jaren hard aan het groeien in Nederland. Dat een groot bedrijf als New York Pizza nu meedoet is een teken dat veganisme in Nederland definitief is doorgebroken” zegt Pablo Moleman, coördinator Food & Services bij ProVeg.

Plantaardige kaas
Tot nu toe was kant-en-klare veganistische bezorgpizza enkel beschikbaar in Israël en Australië. Ook daar werd de lancering enthousiast ontvangen en bleek al snel dat er tekorten waren aan veganistische kaas. “We hebben New York Pizza hierover ingelicht om te voorkomen dat dat hier ook gebeurt.' aldus Moleman.

Mensen die zelf een Vegan Pizza Night opzetten, ontvangen gratis een limited edition ProVeg pizzasnijder. Ook verloot New York Pizza tien gratis pizza pakketten! De pizzaselfies worden gedeeld met #veganpizzanight!

Wat is ProVeg?
ProVeg Nederland is onderdeel van ProVeg International. Zij werken dagelijks aan het versnellen van de vegarevolutie en de transitie naar een plantaardig, dier- en mensvriendelijk voedselsysteem in Nederland. Het helpen ontwikkelen van vegan opties in fast food ketens is hier onderdeel van.