LANGEDIJK - Als er problemen ontstaan in of aan de voeten, dan kan dit voor klachten aan het gehele lichaam zorgen. Podotherapie is gericht op het verhelpen en voorkomen van klachten aan de voeten. De podotherapeut onderzoekt de oorzaak van de klachten en geeft advies en behandeling op maat. Dit kan variëren van het aanmeten van steunzolen tot het adviseren van specifieke schoenen of het uitvoeren van voetmassages. Met hun expertise helpen hun patiënten om weer pijnvrij en comfortabel te kunnen bewegen.


De professionele podotherapeut Sint Pancras is gespecialiseerd in het behandelen van klachten en aandoeningen aan de voeten en de daarbij behorende anatomische structuren. Als voetexperts weten ze als geen ander dat voeten de basis zijn van het lichaam.

Behandelen van voetproblemen

Je kunt bij podotherapeut Sint Pancras terecht voor de behandeling van pijnlijke hielen, platvoeten, klauw- of hamertenen, likdoorns, ingegroeide nagels en nog veel meer. De behandeling van voetklachten is altijd afhankelijk van de individuele klacht en de patiënt. Als ervaren podotherapeut onderzoeken ze de oorzaak van de klachten en stellen ze een behandelplan op maat op. Hierbij kun je onder meer denken aan het aanmeten van steunzolen, het adviseren van speciaal schoeisel of het uitvoeren van manuele therapie. Door deze behandelingen kan je pijn verminderen en je mobiliteit verbeteren, waardoor je weer optimaal kunt functioneren.

Preventie van voetproblemen

De podotherapeut Sint Pancras hecht veel waarde aan de preventie van voetproblemen. Het is tenslotte beter om voetproblemen te voorkomen dan deze te genezen. Daarom adviseren ze hun patiënten om regelmatig hun voeten te inspecteren en deze te verzorgen. Daarnaast is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen en te letten op de manier waarop je er mee beweegt. Bij sommige patiënten kunnen klachten worden voorkomen door gebruik te gaan maken van steunzolen. Sowieso is het belangrijk om bij pijn of ongemak tijdig een podotherapeut te raadplegen. Door vroegtijdig signaleren en behandelen kunnen voetproblemen verminderd of zelfs helemaal voorkomen worden. Samen met jou werken ze graag aan het behoud van gezonde voeten, zodat je optimaal kunt blijven bewegen en functioneren.

Samenwerking met andere zorgverleners

De podotherapeut Sint Pancras vindt het ook g belangrijk om goed samen te kunnen werken met andere zorgverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en orthopedisch schoenmakers. Door goede samenwerking kunnen ze hun patiënten de best mogelijke zorg bieden. Zo kunnen ze je als professionele podotherapeut doorverwijzen naar andere zorgverleners als dat nodig is. Bijvoorbeeld voor aanvullend onderzoek of behandeling. Ze werken ook regelmatig samen met orthopedisch schoenmakers om speciale schoenen aan te meten die passen bij de individuele behoeften van de patiënt. Door deze vormen van samenwerking kunnen ze j zo goed mogelijk helpen en je behandeling op maat afstemmen.

Afspraak maken

Kortom, heb je last van voetklachten of wil je graag preventief advies wilt ontvangen, neem dan gerust contact op met de podotherapeut Sint Pancras. Ze helpen je graag verder en stellen desgewenst een persoonlijk behandelplan op om je weer pijnvrij en comfortabel te laten bewegen. Investeer in de gezondheid van je voeten en maak vandaag nog een afspraak.