NEDERLAND - Het wisselvallige weekend trekt begin van de week nog even door, maar het ziet er naar uit dat er deze week toch nog een paar zeer mooie zomerdagen zijn te verwachten. Vanaf woensdag gaat de temperatuur geleidelijk omhoog en stijgt ook het aantal zonuren.


Maandag blijft het vooral nog zeer wisselvallig. Na een kletsnatte nacht begint de dag nog redelijk droog, maar in de middag trekt er een nieuw buienfront over het land waarin ook onweer mogelijk is en er plaatselijk veel regen kan vallen. Bij een stevige zuidwestenwind komt de temperatuur net boven de twintig graden uit.

De dinsdag lijkt een soort overgangsdag te worden, met her en der nog wat lokale buitjes, maar gedurende de dag komt de zon steeds vaker te voorschijn. In de zon loopt de temperatuur langzaam op richting de 20-22 graden.

Vanaf woensdag staan er dan een aantal droge en zonnige dagen op het programma. De westenwind heeft inmiddels in kracht afgenomen en met het zonnetje en temperaturen rond de 23 graden lijkt het ideaal weer om een stukje te gaan fietsen of wandelen.

Donderdag komt de matige wind plotseling uit het noordoosten en dit zorgt wederom voor een zomerse dag. Hierbij kan het in de kustgebieden en in het noorden al zo'n 25 graden worden en elders in het land nog een graadje hoger.

Dat zomerse weer zien we ook op vrijdag en dan stijgt de temperatuur, zoals het er nu naar uitziet, zelfs in het hele land tot boven de 25 graden.

Ook in het volgende weekend kunnen we nog genieten van de zomerse waarden al doet de temperatuur een klein stapje terug (23-25 graden). Vanaf zondag lijkt de lichte buienkans ook weer iets toe te nemen.