DE BILT - Nadat het afgelopen week met de dag koeler werd en de buienkans toenam zal die wisselvalligheid de komende week voortzetten. Op woensdag is er zelf een gerede kans op een zomerstorm waarbij het in de kustprovincies tot windkracht 9 kan komen. Ook de dagen erna blijft de wind nadrukkelijk aanwezig.


Maandag trekken wolkenvelden en buien over het land al is er tussendoor wel degelijk ruimte voor de zon. Die zon zal gedurende de dag geleidelijk steeds vaker doorbreken bij een temperatuur van 19-22 graden.

Dinsdag heeft de bewolking de overhand en trekt een regengebied over het land. Vanaf de middag trekken deze weg richting het noordoosten en volgen opklaringen waarbij de zon doorbreekt en het plaatselijk 23, 24 graden kan worden. Wel neemt de wind uit het (zuid)westen hand over hand toe.

In de nacht naar woensdag neemt de wind al verder toe en wordt het in de kustgebieden zelfs onstuimig. Daar kunnen windstoten van tussen de 75 en 100 kilometer per uur voorkomen. De meeste buien komen die dag in het noordoosten voor. De temperatuur zal rond de 20 graden liggen, maar door de stevige wind kan het een stuk koeler aanvoelen.

Van donderdag t/m het weekend zal het wisselvallig blijven. Hoewel minder dan woensdag zal de overwegend westelijke wind nadrukkelijk aanwezig blijven. Bewolking zal regelmatig afgewisseld worden met zonnige perioden en de temperaturen zullen rond de 20 graden blijven. Mogelijk komt het kwik volgend weekend zelfs in het hele land onder die grens van de 20 graden.