NEDERLAND - Na de regen van dit weekend klaart het gedurende de week flink op. In het begin van de week zijn er nog wat buien mogelijk, maar in de dagen daarna wordt het hoofdzakelijk zacht en droog.


Op maandag knapt het weer al op. Nog altijd staat er veel wind en soms trekt een gebiedje met regen over, maar het is minder winderig en nat dan op zondag. Opnieuw is de kans op regen in het zuidoosten van het land. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind, windkracht 4-6. Deze wind blaast wat zachtere lucht ons land in. Hierdoor wordt het 13 graden in het noorden tot lokaal 15 in het zuiden.

Dinsdag warmt het nog iets verder op en wordt het zeer zacht voor de tijd van het jaar. De maxima komen uit tussen 15 graden aan zee en lokaal 17 in Limburg. Het waait daarbij stevig uit het zuiden tot zuidwesten, hierdoor voelt het wat minder aangenaam aan. Een groot deel van de dag verloopt droog, maar vooral in het westen en noorden is er gedurende de dag de kans op een bui. In de avond kan ook elders een bui voorkomen.

Ook op woensdag blijft het licht wisselvallig novemberweer met zo nu en dan wat regen, maar ook lange droge perioden, waarin het soms even lekker zonnig kan zijn. Het blijft ook flink waaien en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd. Het wordt dagelijks zo’n 15 graden en ook de nachten verlopen bijzonder zacht met minima rond 10 graden.

Donderdag blijft het vrijwel in het gehele land droog en kan oopnieuw de zon regelmatig doorbreken bij nog wel een steeds stevige wind. De temperatuur ligt opnieuw op zo'n 14,15 graden.

In de nacht naar vrijdag gaat de wind al iets in kracht afnemen en wordt het koeler. Overdag is het echter nog steeds zacht en kan de zon weer tevoorschijn komen.

Volgend weekend wordt het waarschijnlijk ook geheel droog met minder wind. Dit levert dan overdag meer zon op, maar wel frissere nachten.