LANGEDIJK – Pas zes jaar, maar Sep is er in geslaagd om nu al het A, B en C diploma te halen. Een super knappe prestatie van Sep waar iedereen natuurlijk heel trots op is. Vooral Sep zelf.

Vanaf zijn tweede jaar kwam Sep zwemmen bij de baby/peuter lessen met zijn ouders. Elke week kwam hij naar zwembad Duikerdel om samen met leeftijdsgenootjes te spelen in het water. Liedjes zingen, opdrachtjes uitvoeren en uiteindelijk ook de eerste stapjes van het leren zwemmen. Daar leerde hij om goed watervrij te worden.

Met zijn 4de jaar ging hij een half uurtje zwemmen zonder zijn ouders bij de vierjarigen lessen, alvast verder voorbereiden voor het A diploma. Een groepje van maximaal acht kinderen die zelfstandig oefeningen doen als drijven en de eerste stappen van de zwemslagen. Toen Sep vijf jaar werd mocht hij een heel uur per week gaan zwemmen waar het oefenen verder ging en dit resulteerde in het behalen van het A diploma. Wat was dat een feest !

“Meteen doorgaan voor je B diploma Sep?”, werd er gevraagd. Jazeker dat wilde hij en genoot iedere week weer van de zwemles. Na een paar maanden was ook dit diploma binnen. Daarna wilde hij gelijk door voor het C diploma om het hele zwem ABC compleet te maken.

Afgelopen maandag 9 juli 2018 heeft Sep als jongen van nog geen 7 jaar ook dit diploma bemachtigd wat natuurlijk een geweldige prestatie is. Het team van Duikerdel feliciteert hem dan ook van harte.

Opgeven voor zwemles of babypeuterzwemmen kan via www.duikerdel.nl. Voor de zwemles kan gekozen worden voor een zwempakket waarbij het hele zwem ABC gehaald kan worden.