Vintage is alweer een tijdje helemaal terug. Je ziet het in kleding maar ook in woninginrichting. De mooie trappen die je vroeger zag in oude huizen zijn weer terug van weggeweest. Je vindt ze onder meer bij Houtenladders. Ze zijn er in verschillende kleuren en als je wilt kun je een houten trap natuurlijk altijd verven in een kleur die bij je smaak en het interieur past. Niet dat een houten trap alleen combineert met een vintage inrichting, want het past ook prima in een modern ingericht huis.

Hergebruik van meubels

Mensen die hun woning inrichten in vintage stijl hebben daar verschillende redenen voor. Soms doen ze het om de simpele reden dat ze het mooi vinden. Het kan ook dat deze stijl perfect past bij het huis. Als je in een statig herenhuis uit de jaren 30 van de vorige eeuw woont dan is het bijna een doodzonde om dat huis modern in te richten. En juist dit soort huizen zijn enorm populair. Een derde reden waarom er voor vintage wordt gekozen heeft te maken met duurzaamheid. Deze groep mensen vindt het zonde om nieuwe spullen te kopen terwijl er nog voldoende spullen in omloop zijn die een tweede of zelfs derde leven verdienen. Er zijn zelfs mensen die ernaar streven om nooit iets nieuw te kopen maar altijd te zoeken naar gebruikt, of het nu gaat om een bank, een bed, een tv, een fiets of een auto. Dit levert natuurlijk een belangrijke bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg.

Een oud huis heeft vaak minder ruimte

Een halve eeuw of langer geleden namen mensen genoegen met veel minder ruimte dan vandaag de dag. Iedereen was veel buiten, er was geen tv en zeker geen computer of smartphone waar je op kon turen. Met andere woorden: het huis was vooral bedoeld om te eten en te slapen. Overdag waren de kinderen naar school, vader naar zijn werk en moeder aan het poetsen. Het huishouden kostte veel meer tijd omdat er geen moderne apparaten waren zoals een stofzuiger of wasmachine. Maar in een huis waar de kamers kleiner zijn moet je dus extra goed nadenken over de inrichting. Een ruimtebesparende trap kan dan goed van pas komen. Deze trappen zijn comfortabel en hebben gewoon brede treden zodat je er veilig gebruik van kunt maken. Bovendien zijn ze er in diverse uitvoeringen en kleuren. Je kunt de trap dus prima combineren met de kleuren van de inrichting. Ook als je toch liever kiest voor modern in plaats van vintage.

Deze kleuren horen bij vintage

Je kunt je huis alleen al door te kiezen voor bepaalde kleuren een vintage uitstraling geven. De kleuren die toen helemaal hip waren zijn okergeel, roestbruin of mosgroen. Ook paars was toen erg populair. Het is bij deze kleuren wel zaak goed te letten op combinaties want niet alles past qua kleuren even goed bij elkaar. Als je meubels, vloerbekleding of gordijnen gaat uitzoeken is het dan ook aan te raden om een bezoek te brengen aan de winkel of showroom en niet online te bestellen. Dit kan een flinke teleurstelling voorkomen.