NEDERLAND - Maandag 21 juni is de officiële start van de zomer, maar ondanks enkele warme weken, gevolgd door enkele onweersbuien in dit weekend, zal de temperatuur de komende week nauwelijks boven de twintig graden uitkomen. Wel wordt het stabiel en rustig zomerweer met nauwelijks wind en regen.


De meeste neerslag zal deze week vermoedelijk vallen bij de start van de zomer, op maandag dus. Bij een matige noordwestenwind is er de heel dag bewolking, waar af en toe de zon doorbreekt, maar ook regelmatig een regenbui. In het noorden en de westkust zal de temperatuur net onder de 20 graden blijven. In het zuiden en het oosten net daarboven.

Dinsdag wordt een rustige dag met opnieuw 17 tot 19 graden langs de kust en in het zuiden een oosten een temperatuur van 21, 22 graden. De zon breekt regelmatig door de wolken heen en de buienkans is klein.

Midweeks op woensdag blijft een zelfde weerbeeld ontstaan bij een zwakke noordwestelijke wind. De nachtelijke temperaturen zullen rond de 12,13 graden liggen en overdag wordt het onder of net boven de 20 graden.

Donderdag draait de nog altijd matige wind naar het zuidwesten waardoor het een tikje warmer kan aanvoelen. Waarschijnlijk komt men nu ook aan de westkust en in het noorden aan de twintig graden terwijl het elders wel eens 23 graden kan worden.

Vrijdag wordt het met een westenwind dan weer iets bewolkter met een kleine regenkans.

In het volgende weekend, maar ook de dagen erna, lijkt het stabiel en droog te worden en overal rond de twintig graden.