NEDERLAND - Zondag 8 mei, dé dag van het jaar dat alle moeders flink in het zonnetje worden gezet. Daar hoort natuurlijk een ontbijt op bed, een bosje bloemen op tafel of een lief cadeautje bij.

Net zoals een aantal andere feestdagen, is ook Moederdag over komen waaien uit de Verenigde Staten. Al sinds het begin van de 20ste eeuw staat hier de tweede zondag van mei in het teken van het verwennen van onze moeders (en oma’s).

Anna Marie Jarvis verloor namelijk zelf haar eigen moeder op deze dag, om die reden besloot zij daarom de dag om te toveren in een General Memorial Day of All Mothers. Nadat onder andere scholen en politici ook gehoor gaven aan deze nieuwe traditie, riep in 1914 voormalig president Woodrow Wilsen deze tweede zondag van mei uit tot Mother’s Day.

Cadeautips

Bij deze dag hoort ook een kleinigheidje, natuurlijk zit je met een mooie bos bloemen altijd goed. Ook kan je ervoor kiezen om door een bezorgservice een mooi boeket te laten bezorgen. Maak er bijvoorbeeld een leuk persoonlijk kaartje bij en je cadeau is helemaal compleet.

In dezelfde sferen stellen verschillende bedrijven ook ‘verwenpaketten’ samen. Hier zit bijvoorbeeld een lekkere geurkaars, bodylotion en meerdere soorten chocolade in.

Leuk om te geven is ook de lievelingsparfum van je moeder gepaard met de bijbehorende bodylotion in een set.

Wil je helemaal uitpakken?

Niks zo lekker als ontspannen in een mooie spa, geef je moeder een bon voor een dagje wellness met bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling en het zal gegarandeerd een lach op haar gezicht toveren.