Bewolkt21.1 ℃

Focus School voor Praktijkonderwijs in Heerhugowaard

Focus School voor Praktijkonderwijs

Wat is praktijkonderwijs?

Het praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs die rechtstreeks opleidt voor de arbeidsmarkt. Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen voor wie de leerwegen van het vmbo en het leerwegondersteunend onderwijs niet geschikt zijn. Het praktijkonderwijs is niet bestemd voor gehandicapte leerlingen. Voor deze groep is er het (voortgezet) speciaal onderwijs of de leerlinggebonden financiering (lgf), ook wel de rugzak genoemd.

Invulling praktijkonderwijs
Het praktijkonderwijs duurt maximaal vijf jaar. Leerlingen krijgen in kleine groepen les in de vakken van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Deze vakken zijn afgestemd op de arbeidsmarkt. Ook worden de leerlingen getraind in praktische vaardigheden, zoals koken, klussen in huis, rekeningen betalen, omgaan met en invullen van formulieren, uiterlijke verzorging, omgaan met andere mensen en werken. Het leren gebeurt vooral in de praktijk door bijvoorbeeld stages bij bedrijven en organisaties. Als leerlingen het praktijkonderwijs hebben doorlopen, ontvangen ze het diploma praktijkonderwijs. Een deel van de leerlingen gaat vervolgens doorleren op het Middelbaar Beroeps Onderwijs (ROC) en behalen daar een beroepsgericht diploma in combinatie met stage (BOL) of werk (BBL).

Focus
biedt praktijkonderwijs aan jongeren met leerproblemen tussen de 12 en 18 jaar die gebaat zijn bij onderwijs in kleine groepen.?Het onderwijs richt zich vooral op de praktische en sociale vaardigheden van een leerling, waarbij geldt dat de leerlingen worden voorbereid op een toekomstige arbeidssituatie en een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op het gebied van wonen en recreëren. Elke Focus-leerling stelt, in overleg met ouders en mentor, een individueel ontwikkel plan op. Het onderwijsprogramma voor de betreffende leerling wordt hierop afgestemd.

Foto's van Focus School voor Praktijkonderwijs

Focus School voor Praktijkonderwijs image 1
Focus School voor Praktijkonderwijs image 2
Focus School voor Praktijkonderwijs image 3
Focus School voor Praktijkonderwijs image 4
Focus School voor Praktijkonderwijs image 5

Zoek een bedrijf in Langedijk:

Adres
Umbriellaan 1
1702 AJ  Heerhugowaard
Telefoon
072-5400205
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Focus School voor Praktijkonderwijs. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map