LANGEDIJK - Anders dan anders, maar toch. Het derde weekend van september is het kermis in Langedijk! Eerder maakten de horecaondernemers al bekend dat ze een alternatieve kermis organiseren, nu is ook het licht op groen gegaan voor de kermisattracties. Niet zoals gebruikelijk op De Koog, maar vanwege de ruimte die nodig is om anderhalve meter afstand te houden, dit jaar op de Speelweide in Noord-Scharwoude.

De organisator van de kermis trok eerder zijn vergunningaanvraag voor de kermis op de Koog in. Een kermis op die plek was gewoon niet mogelijk. In overleg met de gemeente wijkt hij nu uit naar de Speelweide. Vanaf zaterdag 19 september tot en met dinsdag 22 september kan wie dat wil daar zwieren en zwaaien, botsen en nog veel meer. Natuurlijk alles binnen de richtlijnen van het RIVM en die van de gemeente.

Burgemeester Kompier is blij dat we in Langedijk toch een beetje kermis kunnen vieren: “Langedijkers staan erom bekend dat ze de kermis graag en uitbundig vieren. Dat het dit jaar anders gaat is voor velen best even slikken geweest. Het is fantastisch dat de organisator van de kermis op de Speelweide en de horecaondernemers toch hun nek durven uit te steken om er een mooi kermisweekend van te maken. We hebben als gemeente de afgelopen tijd vaak en goed contact met hen gehad. Want, in deze coronatijd zijn er toch echt wel regels die we moeten naleven met z’n allen.”

De burgemeester doet daarom wel een dringende oproep: “Of je nou kaartjes hebt gekocht voor het café, de kermisattracties bezoekt of gewoon met een paar mensen thuis een biertje drinkt, denk om de basisregels! Die regels zijn er voor onze eigen gezondheid en die van anderen. Vier de kermis en heb plezier, maar let een beetje op. Hou je waar je ook bent aan de anderhalve meter. En een kermisborrel thuis? Denk om het advies om maximaal zes personen te ontvangen. We beleven dit jaar de kermis anders dan anders. Fijn dat het toch kan. Maar wees wijs, voorkom dat we van een koude kermis thuis komen. Laten we door de regels na te leven de ondernemers steunen die deze kermis mogelijk maken. Zodat we dit soort feesten met elkaar kunnen blijven vieren.”