LANGEDIJK - Op maandag 22 november hebben de eerste stembureaus in Langedijk en Heerhugowaard hun deuren geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vele honderden inwoners hebben die dag gebruik gemaakt van hun stemrecht en een keuze uitgebracht op een van de kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad van Dijk en Waard. Stemmen is mogelijk tot en met woensdag 24 november. Na het sluiten van de stembussen om 21.00 uur worden alle stemmen geteld.

Het bekendmaken van de uitslag gaat in drie stappen. Op woensdagavond 24 november zullen tijdens een uitslagenavond de eerste uitslagen binnendruppelen. Deze uitslagavond is live te volgen via Streekstad Centraal/HALstad Centraal. Naar verwachting kan er woensdag rond 23.45 uur een voorlopige uitslag op partijniveau worden gegeven. Deze wordt ook op deze website gepubliceerd.

Vrijdag 26 november komt het Gemeentelijk Stembureau bijeen om 13.00 uur bijeen om de voorlopige uitslag per partij en per kandidaat bekend te maken. Maandag 29 november om 10.00 uur stelt het Centraal Stembureau de verkiezingsuitslag definitief vast.

Kijk voor meer informatie over het live volgen van de Uitslagenavond of het live bekijken van de vaststelling door het Centraal Stembureau op de pagina Uitslag.