ZUID-SCHARWOUDE - Gemeente Dijk en Waard laat in Zuid-Scharwoude (tussen de Achterburggracht en Machinesloot) vier zogeheten landdammen met duikers vervangen door bruggen. Dit project start in november en gaat ongeveer een jaar duren. Dinsdag 15 november wordt het officiële startsein voor het project gegeven door Wethouder Annette Groot, gedeputeerde Cees Loggen en Ron Oudeman, directeur K_Dekker bouw & infra b.v.


Met de komst van de vier nieuwe bruggen ontstaat er een extra vaarroute van 1,5 kilometer voor kleinere pleziervaartuigen. De bruggen zorgen ook voor een betere doorstroming van het water, dit is gunstig voor de waterkwaliteit. Het bedrijf K_Dekker bouw & infra b.v. uit Warmenhuizen gaat het project uitvoeren.

'Langedijk ontwikkelt met water'
Gemeente Dijk en Waard heeft van Provincie Noord-Holland een financiële bijdrage gekregen voor het uitbreiden en verbeteren van vaarroutes in onder andere Zuid-Scharwoude.

Het plan maakt deel uit van het project 'Langedijk ontwikkelt met water'. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente, Stichting Langedijk Waterrijk en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Startsein
Wethouder Annette Groot, gedeputeerde Cees Loggen en Ron Oudeman, directeur K_Dekker bouw & infra b.v., geven op dinsdag 15 november aanstaande samen het officiële startsein voor het project.

De vier bruggen worden gerealiseerd op de volgende plekken:
1. Sportlaan-Kastanjelaan (dam wordt brug voor auto's, fietsers en voetgangers).
2. Lindenlaan (dam wordt brug voor fietsers en voetgangers).
3. Wilgenlaan-Kastanjelaan (dam wordt brug voor voetgangers).
4. Wilgenlaan (dam wordt brug voor auto's, fietsers en voetgangers).

In de eerste fase van het project worden de bruggen 3 en 4 gerealiseerd.