BROEK OP LANGEDIJK - Zaterdagochtend rond 07.30 uur ontstond er een grote brand aan de Dulleweg in Broek op Langedijk, op bedrijventerrein Zuiderdel. De panden van Bol Profielcentrum en Natuurlijk AST zijn verloren gegaan. De hulpdiensten hebben weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar het naastgelegen pand. In een klein gebied op het bedrijventerrein is asbest aangetroffen. Dit gebied is afgezet.


Burgemeester Kompier: “We werden deze morgen in Langedijk opgeschrikt door een enorme rookpluim en een grote brand. Tot in de wijde omgeving was de brand merkbaar. Vanochtend heb ik met de eigenaren van de getroffen ondernemingen contact gehad. Het is verschrikkelijk als dit je overkomt. We zullen hen steunen waar we kunnen. In de reacties op social media lees ik dat heel veel Langedijkers met hen meeleven. Ik hoop dat dit de eigenaren kracht geeft voor alles wat op hen afkomt. Een compliment voor hoe Langedijkers elkaar opriepen om thuis te blijven tijdens NL Alert en hulpdiensten de ruimte te geven.”

In dit nieuwsbericht heeft de gemeente de informatie over de brand verzameld. Heeft u vragen over het opruimen van brandresten dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de GGD Hollands Noorden, tel. nr: 088-0100500. Voor andere vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met gemeente Langedijk.