NOORD-SCHARWOUDE - Het college van Langedijk heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan voor het oostelijk deel van het voormalige Veilingterrein in Noord Scharwoude. Het betreft het gebied rondom de Industriestraat waar in de toekomst maximaal 77 woningen worden toegestaan. Wethouder Ad Jongenelen is verheugd met het bestemmingsplan: ''Deze woningen zijn hard nodig in Langedijk. Ik ben bovendien blij met een mix van rijwoningen en appartementen op deze plek. Zo hebben meerdere woningzoekenden de mogelijkheid een woning te vinden.


"In 2017 heeft de Raad van State enkele delen uit het huidige bestemmingsplan Veilingterrein Oost vernietigd. Dat leek te leiden tot 50 woningen minder, maar dat blijkt ten gunste gekeerd, waarbij nu maximaal 77 woningen worden toegestaan. Voor dit deel is nu een nieuw bestemmingsplan voorbereid en is ook het huidige 'gebouw met de drie Bogen' toegevoegd. Het is de bedoeling dat het gebouw gesloopt wordt en op dezelfde plek woningbouw terugkomt. Het karakteristieke gevelbeeld, dat nu het huidige pand kenmerkt, dient terug te komen in de nieuwe plannen. Dit is voorgeschreven in het nieuwe bestemmingsplan.

Op de locatie van het huidige Staalbouwbedrijf Klaas Bruin wordt in de toekomst woningbouw mogelijk. Ontwikkelaar BPD en de eigenaar van het bedrijf bereikten al eerder een akkoord over de verkoop van het pand aan BPD. Zodra de activiteiten van het bedrijf zijn beëindigd, is woningbouw op deze plek en in de directe omgeving mogelijk.

Het ontwerp bestemmingsplan voor het gebied wordt zeer binnenkort ter inzage gelegd. De gemeenteraad zal zich voor de zomer van 2020 buigen over het plan, waarna de bouw naar verwachting nog dit jaar kan beginnen.