LANGEDIJK - Nederland wil in 2050 van het aardgas af zijn. Ook wil de gemeente Langedijk in 2035 CO2-neutraal zijn. Bijna iedereen gebruikt nu aardgas. Hoe doen we dat als de gaskraan in Groningen wordt afgesloten? De gemeente Langedijk liet een onderzoek uitvoeren naar welke wijken het meest geschikt zijn voor aardgasvrij en presenteert dat op een informatieavond op 22 mei in theater De Binding in Zuid-Scharwoude. Kom ook en meld u aan door een mail te sturen naar duurzaam@gemeentelangedijk.nl.

HVC Klimaatestafette
De gemeente wil met de inwoners in gesprek over het geleidelijk afschaffen van aardgas binnen de gemeente. Hoe houden we Langedijk warm zonder aardgas? Diederik Samsom komt woensdagavond 22 mei op uitnodiging van wethouder Nils Langedijk naar Langedijk om te praten over het Klimaatakkoord en de alternatieven voor aardgas. Samsom is tegenwoordig o.a. adviseur bij afval- en energiebedrijf HVC en voorzitter van het onderdeel Gebouwde Omgeving voor het Klimaatakkoord; hij leidde daar de onderhandelingen over de verduurzaming van woningen en gebouwen. HVC heeft onder de noemer ‘HVC Klimaatestafette’ Diederik Samsom gevraagd om te adviseren over de energietransitie.


‘Eerste stap naar mooiere en schonere wereld’
Wethouder Nils Langedijk: ‘Deze avond is een belangrijke eerste stap naar een mooiere en schonere wereld. Het is van belang dat we ons bewust worden van ons energieverbruik. Als we daarbij tegelijk besparen op geld, innovatie aanjagen en meer betrokken zijn bij onze eigen woonomgeving, dan is dat helemaal mooi.’ Komt u ook? Geïnteresseerde inwoners en anderen zijn van harte welkom vanaf 19.45 uur in theaterzaal De Binding, Bosgroet 12 in Zuid-Scharwoude. Stuur een mail naar duurzaam@gemeentelangedijk.nl om u aan te melden.

Programma 22 mei: meld u aan en kom ook!
De avond begint om 20.00 uur en vanaf 19.45 staat er koffie en thee voor u klaar. Wethouder Nils Langedijk opent de avond. Na een presentatie van Diederik Samsom gaan inwoners in gesprek met de wethouder, Samsom en met elkaar, over een aardgasvrij Langedijk. Ook worden de uitkomsten gepresenteerd van een onderzoek dat de gemeente liet doen naar welke wijken het meest in aanmerking komen voor aardgasvrij. Samen met inwoners denkt Langedijk na over hoe een aardgasvrije gemeente te worden.