LANGEDIJK - HEERHUGOWAARD - Maar liefst bijna 12 duizend mensen* hebben gestemd over de zes namen voor de nieuwe gemeente. Daaruit werd duidelijk dat Dijk en Waard het minst negatieve gevoelens oproept bij de stemmers. Sterker nog, deze naam roept de meest positieve gevoelens op. Dat blijkt uit de analyse van I&O Research.


Zij hebben uit alle inzendingen alleen de (geldige) stemmen meegeteld van postcodes in Heerhugowaard en Langedijk. De colleges van Langedijk en Heerhugowaard hebben op basis van de analyse een voorstel voor de nieuwe naam gemaakt, Die wordt voor advies naar de Fusieraad (de gezamenlijke gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard) gestuurd waarna beide gemeenteraden afzonderlijk een besluit nemen. Dat zal allemaal in maart gebeuren.

*In totaal werden 11.639 stemmen uitgebracht: Daarvan waren 8.053 stemmen geldig 1472 keer werd de online vragenlijst geopend maar werd niets ingevuld 2114 keer werd een onvolledige stem uitgebracht (door bijvoorbeeld geen postcode achter te laten, onvolledig te stemmen of door een postcode buiten Heerhugowaard of Langedijk in te vullen)

* Kijk hier om te zien hoe de stemmen verdeeld werden.