LANGEDIJK - Aannemer KWS gaat in opdracht van gemeente Dijk en Waard aan de slag met verlenging van De Punt in Broek op Langedijk. De eerste fase bestaat uit het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en verkeersmaatregelen aan de bestaande De Punt. Deze werkzaamheden starten op maandag 3 juli en duren tot vrijdag 7 juli 2023.

Werkzaamheden eerste fase


De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de bovenste laag asfalt van de weg en het fietspad, het aanbrengen van verkeersmaatregelen op en tussen bestaande kruispunten van de weg en het fietspad en het aanbrengen van een nieuwe bovenste laag asfalt op de weg en het fietspad.

Bereikbaarheid

Het wegdeel van De Punt, tussen de Vreekesweid en de Westelijke Randweg, is afgesloten voor alle verkeer tussen maandag 3 juli 7:00 uur tot vrijdag 7 juli 16:00 uur.

De Vreekesweid blijft bereikbaar via de aansluiting met De Punt aan de zijde van de Spanjaardsdam. De Bijlestaal blijft bereikbaar via de aansluiting die het dichtst bij de Spanjaardsdam ligt. Het overige verkeer kan zijn weg vinden via de Dulleweg en Nauertogt.

Planning werkzaamheden

De genoemde werkzaamheden bevatten de eerste fase. Op en rondom De Punt staan meerdere werkzaamheden in de planning:

Fase 2: De bestaande De Punt verlengen tot aan de rotonde Nauertogt/Veertweg/Vronermeerweg;
Fase 3: Een rotonde aanbrengen op het kruispunt De Punt/Spanjaardsdam;
Fase 4: Onderhoudswerkzaamheden en een versmalling uitvoeren op de Spanjaardsdam;
Fase 5: De rotonde Nauertogt/Veertweg/Vronermeerweg aanpassen en voorzien van een bypass (weg langs de rotonde).

De werkzaamheden van fase 2 starten 10 juli. Dit heeft bij aanvang geen gevolgen voor het verkeer. Omleidingen worden vanaf begin oktober verwacht. De werkzaamheden duren tot mei 2024.

Kijk voor meer informatie op http://www.dijkenwaard.nl/parkeren-en-verkeer/werk-aan-de-weg

De werkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland.