ALKMAAR - Fanfare Korps Nationale Reserve (FKNR) geeft onder leiding van Kapitein Alfred Willering een concert op 23 maart in TAQA Theater de Vest. Dit concert bieden zij aan de Alkmaarse veteranen aan. Op initiatief van gemeente Alkmaar zijn ook de burgemeesters en veteranen van gemeente Heerhugowaard en Langedijk uitgenodigd voor deze speciale avond.
Concert


De fanfare brengt een spectaculair, avondvullend en zeer afwisselend programma met klassieke en eigentijdse concertwerken, lichte muziek en uiteraard ontbreken enkele (militaire) marsen niet in het repertoire. Het concert is een try-out voor het concert dat het FKNR op 30 maart in Amersfoort geeft.

HAL veteranen
De Fanfare Korps Nationale Reserve stelde de kaarten beschikbaar voor de Alkmaarse veteranen. Op initiatief van de gemeente Alkmaar ontvingen nu ook de veteranen uit de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard een uitnodiging. De veteranen kregen elk twee tickets aangeboden om een avond te kunnen genieten van dit bijzondere fanfarekorps. Inmiddels zijn er geen kaarten meer beschikbaar.

Henk & vrienden
Het concert heeft de naam ‘Henk & Vrienden’ gekregen omdat de bugelspeler van het korps, Sergeant-Majoor Henk Meijer, die avond zijn laatste concert meespeelt. De heer Henk Meijer heeft zich vanaf 1986 ingezet voor het fanfarekorps. Bij zijn afscheidsconcert zijn ook vrienden en familie aanwezig en heeft het concert een passende titel gekregen.

Fanfare Korps Nationale Reserve
De Fanfare Korps Nationale Reserve is een fanfareorkest van de Koninklijke Landmacht. Het orkest treedt meestal op voor het Korps Nationale Reserve, de Koninklijke Landmacht en het ministerie van Defensie. De fanfare bestaat uit 55 musici. Meer informatie over het korps staat op https://www.fknr.nl/