HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - In het gemeentehuis van Heerhugowaard vond zaterdag 6 november de opening van de fototentoonstelling 'Onze kijk op Dijk en Waard' plaats. De tentoonstelling bestaat uit 33 portretten van toekomstige Dijk en Waarders en toont de verscheidenheid van de inwoners. De reizende tentoonstelling is de komende maanden op verschillende locaties te bekijken.De achtjarige Joël Laseur mocht, als een van de jongste geportretteerden, de expositie officieel openen door het lintje door te knippen. De gasten reageerden enthousiast op de foto's en er werd instemmend geknikt bij de quotes van de geportretteerden. Zoals bij die van Boris Honig (17): "Sint Pancras is een rustig 'dorpie'. Mensen zijn vriendelijk en hebben tijd voor een praatje".

'Verscheidenheid is kracht'
Afgelopen zomer kregen fotografen Marjolein Ansink en Norbert Reijngoud de opdracht om toekomstige Dijk en Waarders op de foto te zetten. Jong en oud, met de wieg in Nederland of elders. Zij portretteerden 33 mensen met een eigen identiteit en een eigen verhaal. Dat eigen verhaal blijkt uit de korte quotes bij de foto's. Aan alle geportretteerden is gevraagd, waarom zij juist hier wonen, op deze plek. En naast alle verschillen, bleek daaruit een gedeelde liefde voor hun woonplaats. Sommigen waarderen de rust, anderen de vele voorzieningen of juist de gezelligheid. Volgens wethouder Jasper Nieuwenhuizen tonen de foto's dat de nieuwe gemeente niet één identiteit heeft, maar vele facetten en gezichten kent. "Juist die verscheidenheid is de kracht van onze nieuwe gemeente. Samen kleuren we Dijk en Waard."


De reizende foto-expositie is vanaf dinsdag 9 november te zien in Winkelcentrum Broekerveiling en daarna in het gemeentehuis van Heerhugowaard (van 22 november t/m 15 december). Daarna is de expositie nog op andere locaties te zien, zoals het Kloosterhof in Noord-Scharwoude en Winkelcentrum Middenwaard. Of kijk op: https://projecten.langedijkenheerhugowaard.nl/fusie/onze-kijk-op-dijk-en-waard/portretfotos.