HEERHUGOWAARD - Wat doet een gemeente? Hoe komen besluiten tot stand? En als ik daar invloed op zou willen uitoefenen, hoe pak ik dat dan aan? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de cursus ‘Politiek Actief’ die de gemeente Dijk en Waard na de zomervakantie organiseert. Deelname is gratis.


Dat we allemaal in een gemeente wonen, betekent niet automatisch dat we precies weten hoe een gemeente werkt. En dat terwijl besluiten die de gemeente neemt, direct van invloed zijn op hoe wij wonen, leven, werken en recreëren. Voor wie meer wil weten over de werkwijze, rollen en taken van de gemeente, en er wel eens over nadenkt om zelf een actieve rol te vervullen in de lokale of landelijke politiek, is de cursus Politiek Actief een mooie kans.

Vijf bijeenkomsten

In vijf bijeenkomsten leer je onder andere meer over hoe ons land wordt bestuurd en wat daarin de plek en rol van de gemeente is. Hoe de gemeente besluiten neemt. Hoe je besluitvorming kunt beïnvloeden. En wat er allemaal komt kijken bij de gemeentefinanciën. Ook leer je overtuigend debatteren, ga je speeddaten met raadsleden en woon je een raadsvergadering bij. Voor de cursus zijn bovendien interessante gastsprekers uitgenodigd.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Dijk en Waard in Heerhugowaard. Aanmelden kan tot en met 12 september. Deelname is gratis.

Informatie en aanmelding

Wilt u meer weten? Ga dan naar de pagina over de Cursus politiek actief.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.