LANGEDIJK - Wethouder Ad Jongenelen van gemeente Langedijk en Frank Nannings, directeur van USP Vastgoed B.V., hebben woensdag 25 juli hun handtekening gezet onder een grondverkoopovereenkomst voor het deelgebied ‘de Straatjes’ in Westerdel. De ontwikkelaar gaat hier 56 woningen realiseren. Wethouder Jongenelen: “De vaart zit er weer helemaal in. De vraag naar koopwoningen in onze gemeente neemt nog steeds toe, ik heb daarom alle vertrouwen in dit project.”

Het woonprogramma van USP Vastgoed omvat achttien twee-onder-één-kapwoningen en 38 rijwoningen, waarvan de bouw is verdeeld in twee fasen.Frank Nannings start liever vandaag dan morgen: “We hebben er zin in en de markt is goed. We hebben heel bewust gekozen voor een architect, die werkt van ‘binnen naar buiten’. Daar bedoel ik mee dat eerst de binnenkant wordt ontworpen, waarbij we ervoor zorgen dat alle kamers de juiste formaten hebben. Zo kunnen er in de badkamer zowel dubbele wastafels als een douche plus een ruim bad. Pas als de binnenkant goed is, gaan we verder met de buitenkant. We zijn ervan overtuigd dat we een prachtig product hebben en zien het proces met vertrouwen tegemoet.”

De Straatjes
De Centrale Buurt van Westerdel is bijna afgerond en inmiddels is de overstap gemaakt naar de Straatjes. In mei is Smit’s Bouw Bedrijf (SBB) uit Beverwijk gestart met de bouw van 29 woningen en onlangs heeft het college van gemeente Langedijk een grondverkoopovereenkomst gesloten met VOF Langedijk, een samenwerking tussen Ballast Nedam Development, Ooms Ontwikkeling en BPD Ontwikkeling. Het gaat hierbij om de bouw van 105 woningen. De eerste tranche omvat 38 woningen en wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development. Deze woningen zijn op dit moment in de verkoop.

Naar verwachting start USP Vastgoed in mei 2019 met de verkoop van de eerste woningen. De verkoop is in handen van Van de Ridder Makelaars uit Langedijk.