LANGEDIJK - Eén gezamenlijke ICT-omgeving voor de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk, daar wordt hard aan gewerkt. Deze geeft de twee gemeenten een stevig fundament waarop ze verder aan een optimale dienstverlening kunnen werken. Voor de migratie naar deze nieuwe ICT-omgeving is het noodzakelijk om de gemeentelijke dienstverlening van Langedijk te sluiten van woensdag 3 april 16:00 uur tot maandag 8 april 10:00 uur.

Telefoonnummer voor urgente zaken
Tijdens de sluiting blijft de gemeente wel telefonisch bereikbaar voor urgente zaken via telefoonnummer 0226-334455. Maar de meeste gemeentelijke computersystemen zijn tijdens de werkzaamheden uitgeschakeld. Medewerkers kunnen deze systemen dan ook niet raadplegen. Ook een afspraak maken via de website van de gemeente gaat niet. Het afvalbrengstation is wel gewoon open op de reguliere tijden.

Grondige voorbereidingswerkzaamheden
Op de nieuwe ICT-infrastructuur draaien straks bijna alle gemeentelijke applicaties en systemen van de gemeente Langedijk. De gemeente Heerhugowaard nam de nieuwe ICT-omgeving al enkele maanden eerder in gebruik. Aan de implementatie van de nieuwe infrastructuur gaat bijna een jaar aan grondige voorbereidingswerkzaamheden vooraf. Vanaf woensdag 3 april 16:00 uur zal worden gestart met de migratie van programmatuur en data naar de nieuwe ICT-omgeving. Dit kost de nodige doorlooptijd en ook zaterdag 6 en zondag 7 april zijn nodig om de nieuwe systemen in te regelen. Maandag 8 april om 10:00 uur is de gemeente Langedijk weer open.