LANGEDIJK - Vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein biedt Gemeente Langedijk financiële ondersteuning aan project ‘Energiek’ van de Sociale Winkel.

Dit project is gericht op senioren, mensen met beperkingen en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Samen bedenken zij activiteiten die aansluiten bij hun kennis, ervaring, vaardigheden en interesses. Beperkingen verdwijnen daarbij naar de achtergrond.

Denkend in mogelijkheden

Wethouder Gerard Rep: “We vinden het een mooi initiatief om in de Sociale Winkel tot een club van 100 Langedijkers te komen. Ondanks ouderdom of beperkingen krijgen zij de uitdaging om zelf en samen activiteiten te bedenken en uit te voeren.” De activiteiten van het komende jaar vinden plaats in en rond de Sociale Winkel. Deze activiteiten sluiten aan bij hun kennis, ervaring, vaardigheden en interesses. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen, daarmee stimuleren deelnemers elkaar om meer samen te doen in Langedijk.

Project ‘Energiek’ draagt bij aan zelfstandigheid, samenredzaamheid en vermindering van eenzaamheid. De groep start met 20 energieke deelnemers die, via inzet van ieders netwerk, uitgroeit tot 100 deelnemers. Uiteraard kan iedereen zich aanmelden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over project ‘Energiek’? Van maandagmiddag tot en met zaterdag kunt u tijdens winkeltijden binnenlopen in de Sociale Winkel, gevestigd in Winkelcentrum Broekerveiling. U kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op www.socialewinkel.nl