HEERHUGOWAARD - Evenementen zijn ontzettend belangrijk in de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Het draagt bij aan de leefbaarheid en de verbinding in de gemeente. Na twee jaar corona kunnen er weer evenementen georganiseerd worden die ervoor zorgen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Sinds 1 juni kunnen organisatoren van Dijk en Waardse evenementen hiervoor een subsidieaanvraag indienen bij de gemeente.

De nieuwe subsidieregeling is bedoeld voor de organisatie van evenementen die vallen onder de categorieën culinair, kunst en cultuur, sport, historie en erfgoed, natuur en landschap en toerisme. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet het evenement plaatsvinden in de gemeente Dijk en Waard, een positieve bijdrage leveren aan het thema ‘verbinding’ en de naamsbekendheid en het imago van Dijk en Waard bevorderen.

Met deze subsidieregeling wil gemeente Dijk en Waard een verscheidenheid aan evenementen financieel ondersteunen, met als doel een aantrekkelijke gemeente te zijn om in te wonen, werken en recreëren.

Aanvragen

Interesse in een subsidie voor uw evenement? Vul dan het aanvraagformulier in op de pagina Subsidie Evenementen. Hier staat ook meer achtergrondinformatie over het aanvragen van de subsidie.