DIJK EN WAARD - Inwoners van Dijk en Waard kunnen op zaterdag 23 september gratis naar de film. Het gaat om een openluchtvoorstelling. Het kanaal wordt een Drijf-In Bios. Iedereen is welkom om op het water of vanaf de waterkant te genieten van de film Mamma Mia. Een gigantisch groot bioscoopscherm wordt geplaatst op de Westdijk.

Met dit evenement wil de gemeente inwoners in contact brengen met de waterrijke omgeving van Kanaalpark Dijk en Waard. De komende jaren worden tientallen projecten uitgevoerd die de aantrekkingskracht van het park aanzienlijk vergroten.

Kanaalpark ligt in het hart van de gemeente. Het is een bijzonder gebied met een rijke historie. Een park om natuur en historie te ontdekken, te sporten en cultuur te beleven, rust te vinden en mensen te ontmoeten. Het is een aaneengesloten gebied tussen fietsbrug de Krul en de Bolbrug.

Drijf-in Bios

Dit gebied wordt de komende jaren nog aantrekkelijker. Er komen nieuwe brugverbindingen naar en over het kanaal en er gaan ook meer evenementen plaatsvinden. De Drijf-in Bios is een voorbeeld van een nieuw evenement dat in Kanaalpark plaatsvindt. Inwoners kunnen de filmvoorstelling bijwonen vanaf een boot op het kanaal of op de oevers van de Prins Hendrikkade en Sluiskade.

Mamma Mia is een Amerikaanse muziekfilm uit 2008. Het is een verfilming van de gelijknamige West End-musical, gebaseerd op nummers van de succesvolle popgroep Abba.

Bezoekers zonder boot kunnen op zaterdag 23 september vanaf 19.45 uur met een stoeltje (langs de waterkant) een plek innemen. De film begint om 20.15 uur en duurt tot iets na 22.00 uur. Voor boten is de doorgang door de sluis deze avond gratis. De sluis is vanaf 18.00 uur klaar om te schutten.

Aanmelden

De bedoeling is dat bezoekers zich vooraf aanmelden via de website van de gemeente. Voor meer informatie zie www.dijkenwaard.nl/kanaalpark.De filmvoorstelling is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij windracht 6 (of meer) en bij onweer gaat de voorstelling niet door.