DIJK EN WAARD -Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day. Dan gaan in de hele wereld mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Natuurlijk doet gemeente Dijk en Waard hier ook weer aan mee. Met het thema 'Jij een schone buurt, samen een schone gemeente' nodigen we iedereen uit om zich aan te sluiten bij deze opruimactie.

Het thema 'Jij een schone buurt, samen een schone gemeente', geeft volgens wethouder Annette Groot precies aan hoe inwoners in hun eentje al het verschil kunnen maken. "Gewoon door je eigen stoep, straat, plantsoen of buurt schoon te houden. Als er genoeg mensen meedoen, dan ontstaat vanzelf een schone gemeente."

Inmiddels hebben zich al meer dan 1.000 inwoners aangemeld als Zapper (zwerfafvalraper). Dit vertaalt zich ook in resultaten, want sinds de start van de Zapper-campagne is de hoeveelheid zwerfafval aanzienlijk verminderd. Wethouder Groot: "Dijk en Waard behoort inmiddels tot de schonere gemeenten van Nederland. Dat willen we natuurlijk graag zo houden, of liever nog verder verbeteren. Wie zich aanmeldt als Zapper ontvangt van de gemeente een gratis grijper en opruimspullen."

Doe ook mee Inwoners die ook hun buurt of omgeving willen schoonmaken tijdens World Cleanup Day kunnen via www.dijkenwaard.nl/zwerfafval een opruimpakket aanvragen. Inwoners die zelf een opruimactie willen organiseren kunnen op dezelfde pagina terecht om hiervoor meerdere opruimpakketten aan te vragen. Zo kan er een gezamenlijk evenement van worden gemaakt. Sportverenigingen, scholen, bedrijven en andere verenigingen uit Dijk en Waard zijn uiteraard ook uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de World Cleanup Day.

Meer informatie vind je ook op facebook.com/ik ben Zapper in Dijk en Waard
.